Brugsretsaftale forlænget

Kulturprojekt Spraglehøjgaard har haft en Brugsretsaftale med Roskilde Kommune, der udløber den 31.12 2019. Heldigvis har vi nu fået aftalen forlænget, så den løber til 31.12 2029.

Loppemarked 

 

Familiebanko

Der afholdes to gange familiebanko i løbet af efteråret. Første gang søndag den 6. oktober kl. 14 – 17 og anden gang søndag den 10. november kl. 14 – 17.

Det plejer at være meget festligt, og der er mange gevinster samt kaffe og hjemmebag.

Minigolf på Spraglehøjgaard

 

Den 11. maj blev Jyllinge Minigolf Klub indviet ved en flot og festlig dag på Spraglegaard. Det vrimlede med mennesker og mange fik lyst til at afprøve de flotte filtbaner. Minigolfen er blevet en succes, og det strømmer til med medlemmer.

Der er åben tirsdage kl. 9.30 – 12.30, fredage kl. 17 – 20 og søndage kl. 14 – 17, hvor alle der har lyst til at prøve kræfter med minigolf er velkomne.

Vil du vide mere om foreningen kan man henvende sig til formanden Lis Humle Jørgensen på telefon 20220766

Image result for minigolf karikatur.

Gundsø Amatør Scenes juleforestilling

GAS s juleforestilling plejer at være et stort tilløbsstykke med totalt udsolgte pladser. Dagene 22.11, 23.11 og 24/11 er reserverede. Hvilken forestilling der blive opført er endnu ikke offentliggjort, men følg med på facebook.

Museets Kulturhave er havnet på Spraglehøjgaard

I forbindelse med Fjordcentrets nedlæggelse blev den flotte kulturhave med over 128 planter tilovers. Det er Lis Bernild, som gennem mange år har samlet læge og kulturplanter rundt omkring på egnen.Kulturprojekt Spraglehøjgaard om at overtage haven, og det er blevet efterkommet. I løbet af efteråret blev de spændende planter flyttet ud på gården, hvor de til foråret kan beses.

Vi venter selv i spænding på at se, hvor mange planter, der har overlevet. Men vi har en fuld fortegnelse over, hvad der har været, så vi kan erstatte eventuelt udgåede planter. 

Ildsjælene

Ildsjælene er dem, der brænder for Spraglehøjgaard. De brænder så meget, at de gerne bruger flere dage om ugen til at arbejde derude med hvad som helst – til tider både hårdt og snavset arbejde.

De møder op med godt humør og tager fat, kommer med gode ideer og slider bravt i det. Mange er tidligere håndværkere, men det er ikke en forudsætning at hænderne er skruet rigtigt på, for der er også arbejde til dem med ”10 tommelfingre på venstre hånd”.  

Der er altid nogle, der er villige til at lære fra sig, og der er ikke noget hierarki, hvor nogle er bedre end andre, vi har det godt med hinanden.

Om Spraglehøjgaard – hvordan kom vi i gang 

Gundsø Amatør Scene blev opsagt af deres lokale bag svømmehallen pr. 1. juli 2009. Det var en trist dag, ikke fordi vi ikke gerne ville have andre lokaler, men fordi vi ikke havde noget sted at flytte hen.

Nu var gode råd dyre, indtil vi blev opmærksomme på Spraglehøjgaard. Daværende formand for kommunens Kulturudvalg blev spurgt til råds, og han var velvillig indstillet og skaffede os en nøgle, hvor vi kunne se tingene an. 

Vi blev straks begejstrede for, hvad vi så, så i april 2010 afgik der en ansøgning til Roskilde kommune. I juni måned fik vi et prisværdigt hurtigt svar, at vi kunne få brugsretten til gården på betingelse af, at vi kunne skaffe flere foreninger, der havde behov for lokaler, og som var villige til at indgå i et kompagniskab. 

Over sommeren gik jungletrommerne, mange blev spurgt, men flere sagde fra, da de frygtede en store renovering, som vi selv skulle stå for. Men Jyllinge Folkedansere, Gundsø Model Scene, AOF Gundsø sagde ja til et samarbejde. 

 

Leje et lokale

Du kan leje et lokale til møder. Det koster 350 kr. for en aften og 600 kr. for en hel dag. Vi udlejer ikke lokaler til fester. 

Ring Anne-Lise 23 677734 eller skriv en mail på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Spraglehøjgaards historie

 

Den første Spraglehøjgaard lå på adressen Bystævnet 6 (mellem Snæversti og Havnevej) i Jyllinge. Gården blev udflyttet til nuværende beliggenhed i år 1794. Gårdens stuehus er opført i 1929 og afløste stuehuset opført i 1891, der er beliggende til venstre for det nuværende stuehus. 

Spraglehøjgaard hørte oprindeligt under Roskilde adelige Jomfrukloster, hvorfra den blev købt til arvefæste i 1862 af Ole Rasmussen. Efter hans død i 1893 overtog enken ejendommen, som hun i 1907 overdrog til sønnen Niels Peder Olsen, der var født på gården i 1859. Han var gift med Mette, som var født på Sværdagergaard.