Om haven på Spraglehøjgaard

I forbindelse med oprydningen af huset fandt vi frem til en original haveplan fra 1929. Den har vi gemt godt og nu hænger den indrammet i stuehuset.

Jørgen Aare søgte havefonden om støtte til at renovere haven, så den kom til at ligne den originale have. Havefonden bevilgede 60.000 kr. 

Nu er haven blevet renoveret, bl.a. er der kommet en spadseresti rundt på om plænen kantet med jern for at forhindre ukrudt i at vokse ind på plænen. Rund om stien er der ved hjælp af unge mennesker fra Vildvorde plantet over 100 planter, bl.a. Citronmelisse, der skulle være specielt egnede til at holde dræbersnegle væk, dem er der nemlig mange af på grunden.

Der er vildfældet temmelig mange træer, så der er blevet lidt tomt på grunden, specielt mod A –6.
Nu har Morten Gjerskov fra Dyssegården sponseret 125 små Østrigsk bjergfyr træer, der når de vokser op, vil danne en støjvold mod A-6.

Der ligger en dejlig lille natursø på området. Kommunen har været ude og kigge på den, da vi havde planer om at rense den op. Det fik vi forbud imod, så nu venter vi på andet år på, at søen bliver renset op/ eller at vi selv får tilladelse til det.